Перални с горно зареждане

Най-добрите модели перални с горно зареждане

Защо все повече хора избират перални с горно зареждане?

пералня с горно зарежданеПералнята с горно зареждане е позната на хората от десетилетия. Въпреки че през последните години отстъпва по популярност на моделите с предно отваряне, тя има своите безспорни предимства.

Живеете в студио, малък апартамент или просто сте на квартира, където не ви предлагат пералня?

В тези случаи изборът на пералня с горно зареждане съвсем не е изненадващ. Този вид перални са не по-малко качествени и издръжливи от всяка друга пералня. Защо губят популярност? Най-вече заради все по-нарастващите изисквания и очаквания на потребителите за модерни и интелигентни уреди.

Какво представлява пералнята с горно зареждане?

При този вид перални капакът и контролният панел се намират в горната страна, а не отпред или отстрани.

Обикновено те са по-малки и тесни по размер, което означава, че могат да се побират в малки ниши и да се използват навсякъде, където има малко пространство.

Капацитетът на пералните с горно зареждане е максимум 8 кг, като повечето модели са около 6 кг. Те варират по размери, функции и мощност.

Какви още предимства може да предложи една пералня с горно зареждане?

 1. Идеални за малки жилища

Ако живеете сами и не разполагате с голямо жилище, вероятно ще ви бъде по-удобно да използвате този вид пералня. Повечето модели са широки около 40 см, което означава, че лесно ще намерите място.

Компактният размер ги прави идеални и за вилата, където по традиция прекарвате няколко дни в месеца.

 1. Не се налага да съобразявате посоката на отваряне с друга техника или мебели

Когато избирате пералня с предно отваряне, трябва да съобразите дали тя няма да влезе в конфликт с друга мебел или техника. Особено неприятно е ако имате малко перално помещение и се затруднявате с отварянето на капака.

При пералните с горно зареждане този проблем липсва. Можете да творите капака, независимо какво има в близост.

 1. Лесни за употреба при болки в кръста и гърба

Когато човек е млад не се замисля за тези неща, но с времето слагането и изкарването на дрехи от стандартната пералня се превръща в изпитание. Когато капакът е отпред, се налага да клякате и ставате поне няколко пъти. А когато слагате и вадите дрехите отгоре, не е нужно да се навеждате или да клякате. Това е добре и за гърба, и за коленете.

 1. Можете да добавите дрехи

Тъй като капакът е в горната част, водата никога не може да изтече от пералнята. В резултат на това можете да добавяте дрехи, след като вече сте пуснали машината. Всички знаем колко неприятно може да бъде да забравим нещо важно, което сме искали да изперем.

 1. Лесни за използване

Пералните с горно зареждане имат по-малко опции, което ги прави лесни за използване, особено от възрастни хора. С тях се свиква лесно, имат по-малко програми и просто няма как да сбъркате нещо.

 1. Изчистен, семпъл вид

Пералните с горно зареждане са високи, тесни и компактни. Те изглеждат добре във всяко едно помещение. Капакът не се забелязва, както се случва при традиционните перални. Можете да поставите пералнята дори в гаража или склада, без тя да изглежда не на мястото си.

 1. По-ниски цени

Пералните с горно зареждане са по-достъпни, тъй като са сравнително просто устроени. Можете да купите модел на утвърден производител на по-добра цена в сравнение с класическите перални. Ремонтът им също е по-евтин.

 1. По-малко проблеми с мухъл и влага

Пералните с горно зареждане имат по-вентилация, поради което няма защо да се притеснявате от мухъла и влагата.

 1. Защита за децата

Тъй като контролният панел е отгоре, едно малко дете трудно би го достигнало. Няма опасност да се нарани, както това може да се случи при желанието му да „изследва” стандартната пералня отвътре.

Недостатъци на пералните с горно зареждане

Наред с предимствата си, този вид перални имат и своите недостатъци. Обърнете им особено внимание, които имате повече изисквания към бъдещата си пералня:

 1. Пералните с горно зареждане имат ограничен капацитет

Ако имате голямо семейство и перете наистина голям обем дрехи, ще се нуждаете от 8-9 кг товароносимост. Както казахме, пералните с горно зареждане са обикновено до 6 кг.

 1. Не можете да сложите сушилня отгоре

Тъй като капакът е отгоре, няма как да сложите каквото и да е там. Ако сте свикнали да слагате сушилнята отгоре, това определено ще ви затрудни, а и губите пространство отгоре. Друг е въпросът дали е добра идея да се слага един сравнително тежък уред отгоре.

 1. Пералнята с горно зареждане не може да се вгради

Ако искате пералнята да не е толкова забележима и да я „скриете” сред кухненските шкафове, това няма как да стане.

 1. По-малко екстри

При този вид перални имате по-малко функции, както и по-малък избор по отношение на енергийните етикети. Почти няма модели с автоматично дозиране на праха или работа чрез приложение.

 1. По-малък избор на модели

При пералните с предно зареждане има по-голям избор на модели, цветове и марки.

Предпочитани марки перални с горно зареждане

На фона на немалкия избор на перални с горно зареждане се отличават няколко марки, към които потребителите проявяват по-голямо доверие. Те предлагат не само качество и устойчивост във времето, но и повече програми и екстри.

Whirlpool

Whirlpool предлага някои много добри модели с множество функции и обороти до 1200. Компактните им размери ви позволяват да ги монтирате без проблеми в малки пространства.

Ако сте свикнали да перете по-голямо количество дрехи, можете спокойно да изберете Whirlpool TDLR 7221BS EU/N, която ви предлага капацитет на зареждане 7 кг. Благодарение на усъвършенстваната технология 6ts SENSE, няма да се тревожите дали перете дрехите си на най-подходящата програма. Пералнята ще направи това вместо вас. Тя ще определи автоматично идеалните параметри според вида на тъканта.

Друг модел, който заслужава вашето внимание, е Whirlpool WTW8127LC. Този модел притежава сваляема бъркалка, която се поставя в центъра и осигурява по-интензивно изпиране. Можете да в свалите, когато се нуждаете от повече пространство или по-щадящ цикъл на пране.

AEG

Пералните с горно зареждане AEG са добра комбинация от иновации и красив дизайн. Те предлагат удобство, устойчивост и икономичност.

AEG LTN6G261E е едно добро решение за тези от вас, които предпочитат да перат по-малък обем дрехи. Нейният капацитет на зареждане е 6 кг, но можете спокойно да изперете самостоятелно любимата си риза, без да се притеснявате, че ще се износи бързо.

Пералнята регулира автоматично нужното количество вода и енергия според обема на дрехите. С този модел не само пестите пари, но и се радвате на редица иновативни функции. Ако обичате прането ви да ухае на омекотител, функцията SoftPlus е точно за вас. Тя осигурява идеално разпределяне на омекотителя, така че той да обгърне всяка част от прането ви. И едновременно с това защитава дрехите ви от износване.

Indesit

Пералните Indesit имат сравнително стандартни размери и лесен монтаж. Можете лесно да ги управлявате с помощта на бутоните и вградения екран. Дори да нямате много опит с този вид перални, лесно ще се справите с опростения им дизайн.

Indesit BTWL60300 е солиден избор за средно, до голямо домакинство със своя капацитет на зареждане от 6 кг. Разполагате с достатъчно опции, които да ви улеснят в ежедневието, като отложен старт, допълнително пране за премахване на упорити петна, сензор за оптимизиране на консумацията на вода и електроенергия.

Разбира се, не само марката има значение, когато правите избор. Една пералня трябва да бъде преди всичко функционална и да покрива изискванията ви. Уверете се, че избраният модел има желаните програми, капацитет, мощност и енергийна ефективност.

Peralni.bg
Logo