Slim перални

Кога slim пералнята е най-доброто решение?

В малките апартаменти често липсва място за пералня. Въпреки че тя е изключително важна за съвременния човек, понякога просто не знаете къде да я сложите. Ако не разполагате с перално помещение или по-голяма кухня, Slim пералните са вашето най-добро решение.

Пералнята с малка дълбочина може да разреши много проблеми в един малък апартамент. Всеки, който разполага с малка баня или кухня, знае колко трудно е да намери място за една стандартна пералня.

Понякога нишата в банята, където е най-удобно да се включи към канализацията и ВИК, е такава, че поставя изисквания не към ширината, а към дълбочината на пералнята. Трябва да я сложите така, че да не пречи да преминаването и нормалното използване на помещението.

Slim пералните се вписват чудесно във всяко помещение и дори в най-тясната ниша, благодарение на своите компактни размери. Ако не сте почитатели на пералните с горно зареждане, които са със същите скромни размери, то slim моделите са една наистина добра алтернатива.

Спестяващи място перални с все по-добри функции

Slim пералните предлагат все по-иновативни функции, така че да задоволят високите изисквания на модерния човек. Почти всички утвърдени производители на перални предлагат slim модели с не по-ниско качество и устойчивост от пералните с традиционни размери.

За едно малко домакинство slim пералнята е напълно достатъчна. Можете лесно да я позиционирате в банята, да я скриете в някой кухненски шкаф, така че да използвате останалото пространство за всичко останало.

Основното й преимущество е по-малката дълбочина, въпреки която съвсем спокойно можете да намерите модел с капацитет на зареждане 7 кг. По-малката дълбочина обаче е голям плюс, когато искате да я сложите в някой ъгъл или малка ниша.

Каква дълбочина на пералнята се счита за плитка?

Стандартната дълбочина на пералня с предно зареждане е 60 см. Slim пералните са с дълбочина от 45 до 55 см. Много често ще видите обозначението „slim” в описанията към различните модели, така че бързо да се ориентирате. Водещи производители дори предлагат цели Slim серии – както по-бюджетни, така и с максимално много екстри.

Предимства на slim пералните с един поглед:

  • Пестят място и лесно се вписват във всяка баня или кухненска ниша: Защо да се съобразявате с размерите на стандартната пералня, когато имате и друга алтернатива? В малкото жилище всеки сантиметър е важен, нали така?
  • Пестите време и пари: Може да ви звучи парадоксално, но всъщност по-малкият капацитет на зареждане означава и по-добре изпрани дрехи. Обикновено големият капацитет ви подтиква да го използвате максимално, което затруднява работата на машината и доброто изпиране. Поставяйте пране по-често, използвате по-кратки програми, простирате по-малко и прибирате по-малко сухо пране. Така ще си спестите прането по цял ден, когато решите да си останете у дома. Пестите и пари, защото пералнята ви използва по-малко вода и електроенергия. Това може да е от голяма полза за домакинства с 1-2 души.
  • Изчистен дизайн: Slim моделите изглеждат по-прибрани и не се „натрапват” с присъствието си. Дори да нямате възможност за пералня за вграждане, лесно ще я приберете в някой специален шкаф за целта.

Недостатъци на slim пералните с един поглед:

  • По-малък капацитет: Тъй като размерите им са по-компактни, това няма как да не се отрази на капацитетът и някои функции. Ако перете по-голям обем дрехи, това би било неудобство при slim моделите. Ще се наложи да пускате няколко перални една след друга и да се ангажирате с повече време.
  • По-малък избор: Най-голямо предлагане и разнообразие откъм цветове, характеристики и функции има при традиционните перални с предно зареждане. Ако държите на определен цвят, например, при slim пералните ще бъдете по-ограничени.

Какво трябва да имате предвид, когато избирате slim пералня?

Тъй като покупката на пералня е важна за всяко домакинство, бъдете внимателни при нейния избор. Ако тя не се окаже точно това, което искате, трудно ще я смените веднага с друга.

Следните критерии са най-важни при избора на slim пералня:

  • Капацитет: Максималният обем от количество пране трябва да отговаря на вашите нужди. Не правете никакъв компромис в това отношение. За някои хора и 3-4 кг може да бъде достатъчно, но за други това би означавало пускане на няколко перални една след друга. Имайте предвид и че когато пускате пералнята полу-празна, тя консумира ненужно енергия и вода. А когато я препълвате, прането просто няма да се изпере добре. Този навик също така амортизира по-бързо всяка пералня.
  • Програми: Обърнете внимание на наличните програми, ако перете дрехи от различни материи и с различни изисквания.
  • Консумация на енергия: Един много важен фактор последно време! Колкото по-често работи машината, толкова по-важна става нейната енергийна ефективност. По-добре да инвестирате в по-скъпа пералня, но с висок клас на ефективност, тъй като тя ще ви се отплати във времето.
  • Обърнете внимание на оборотите на центрофугата: Колкото по-висока е скоростта на центрофугата, толкова по-сухо ще изкарвате прането. Високите обороти са особено полезни, ако след това ще поставите дрехите си в сушилня. Това ще ви спести време и разход на електроенергия.
  • Шумът: Модерните перални машини са много по-тихи от старите модели. Въпреки това, понякога slim пералните могат да бъдат по-шумни заради по-малките си размери. Един цикъл на пране се счита за тих, ако е до 50-55 децибела. В цикъла на центрофугиране максимумът е 75 децибела. Това може да бъде особено важно, ако смятате да държите пералнята във всекидневната, в която прекарвате доста време. Съвсем нормално е по-скъпите модели да бъдат не само по-икономични, но и по-безшумни.

Кои марки предлагат такива модели?

Slim перални могат да се намерят от почти всяка марка. Независимо дали става въпрос за LG, AEG, Beko или Siemens – всички те имат поне един модел от този тип в портфолиото си.

Серията LG Slim, например, привлече вниманието дори на потребителите без специални изисквания към размерите. Моделите могат да ви предложат всичко, с което сте свикнали при традиционната си пералня: високи обороти на центрофуга, висок капацитет, енергийна ефективност, модерни функции и стилен дизайн.

Тези от вас, който нямат желание и време да се занимават с простиране, могат да се ориентират към slim моделите на LG пералня + сушилня в невероятно компактен размер. Въпреки по-скромната си дълбочина, те ще ви предложат всичко модерни функции, с които ще ви изкушат традиционните перални от висок клас.

Indesit също има какво да предложи, когато говорим за slim перални: интуитивни функции, високи обороти на центрофугата, капацитет от по над 6 кг, бюджетна цена. Ако предпочитате кратките програми, Indesit ще ви впечатли с три бързи програми без ограничение на нормалния капацитет. Всички знаем колко важно са тези бързи програми, когато не разполагаме с много време, но затова пък сме събрали не малко пране.

Тънките перални на Electrolux пък ще се погрижат за прането ви по особено щадящ начин. Новите модели предлагат безброй иновации, така че да ви улеснят максимално в ежедневието. С тях перете икономично, защитавате цветовете на дрехите си, можете да добавите дори пара за елиминиране на алергените и бактериите.

Няма да сгрешите и ако заложите на slim пералните AEG. Новите модели не само ви пестят място, но и се грижат „сами” за прането ви. Благодарение на технологията ProSense не се налага да запомняте всяка една програма, особено ако не ги използвате често. Пералнята ви ще настрои автоматично нужния цикъл според обема дрехи.

В заключение можем да кажем, че тесните перални не отстъпват по нищо на традиционните модели. Ако пространството у дома ви ограничава, смело се ориентирайте към slim пералните. А ако комбинирате пералня и сушилня, ще спестите наистина ценно пространство.

Peralni.bg
Logo