Перални Electrolux

Ако някога сте искали парченце от Швеция, но не можете да си позволите почивка в тази дестинация, тогава обмисляли ли сте да си купите пералня Electrolux?

Electrolux е шведска компания, която произвежда всякакъв вид домакински уреди, включително хладилници и прахосмукачки. Но когато става дума за перални машини, фирмата има някои много добри предложения по отношение на екстри, екология, гаранции и естествено цена. И така, какви модели перални има в гамата на Electrolux и има ли те добра цена?

Перални Electrolux с предно зареждане

В момента Electrolux предлага шест перални машини с предно зареждане. Моделите варират от 7,5 kg до 10 kg, като цените варират от около 900 до над 2000лв.

Ето гамата перални машини с предно зареждане от Electrolux:

7,5 кг UltimateCare 300 пералня с предно зареждане с HygienicCare (EWF7524D3WB)

8 кг UltimateCare 500 перална машина с предно зареждане с Ultramix (EWF8024Q5WB)

9 кг UltimateCare 500 перална машина с предно зареждане с Ultramix (EWF9024Q5WB)

9 кг UltimateCare 700 Перална машина с предно зареждане със SensorWash (EWF9042R7WB)

10 кг UltimateCare 700 Перална машина с предно зареждане със SensorWash (EWF1042R7WB)

10 кг UltimateCare 900 перална машина с предно зареждане с AutoDose (EWF1041R9WB)

Модели и спецификации на перални машини Electrolux

Electrolux (EWF7524D3WB) Перална машина с предно зареждане – опция Quick 15

Сред шестте модела ще намерите 7,5 кг челен товарач „Quick 15 Option“ с максимална скорост на въртене от 1200 RPM. Неговите ключови характеристики включват бързи 15-минутни, дневни 39-минутни и 60-минутни програми за пълно пране, изключително голям 3XL отвор на барабана и интуитивно управление с пълно докосване отляво надясно.

Бързото пране Daily 39 се похвали за пране на по-големи товари (до 5,5 kg) „по-бързо“ за по-малко от час, докато програмата Quick 15 може да изпере ежедневно пране от 1,5 kg само за 15 минути, което е идеално за домакинства с недостиг време. Освен тези функции, този модел е оборудван и с:

Силно центрофугиране, по-малко време за сушене: По-високата скорост на центрофугиране извлича повече влага от дрехите ви, като по този начин намалява времето за сушене. Можете също така да регулирате скоростта на центрофугиране според вашите предпочитания.

Опция за отлагане/край: Тази функция ви позволява да планирате предварително и да завършите цикъла си на пране, когато е удобно за вас. Сбогом на мокрото и набръчкано пране във вашата машина! Можете също така да го използвате, за да засечете прането си по време на часове без пиково електричество, например.

Vapourcare: хигиенично почиства дрехите, като премахва до 99,2% от акари и алергени и 99% от определени бактерии по време на пране при 40°C.

Има общо 12 различни програми за пране. Основен бонус на предните товарачи Electrolux – включително този – е, че можете да добавите допълнителни дрехи по средата на цикъла. Това е често срещано недоволство сред собствениците на челни товарачи, така че наличието на това на палубата е наистина удобна функция. Въпреки това може да се използва само когато нивото на водата е под вратата и при програми, при които температурата на водата е по-ниска от 60°C. Независимо от това, все още е опция да имате за този един чорап, който винаги остава.

Твърди се, че моделът (EWF7524D3WB) намалява енергийните нужди с до 50% с мощен EcoInverter двигател, който е подкрепен от 10-годишна гаранция.

Electrolux (EWF1041R9WB) 10 кг пералня с предно зареждане − AutoDose & Wi-Fi

Системата AutoDose, Wi-Fi активирана перална машина за 10 кг разполага с най-новата технология AutoDose, с автоматично дозиране на перилен препарат и омекотител, система UltraMix за по-нежно почистване при по-ниски температури и опции за освежаване на парата. Предлага се с максимална скорост на центрофугиране от 1400RPM.

Твърди се също, че пералнята (EWF1041R9WB) намалява енергийните нужди с до 50% с мощен двигател EcoInverter, който е подкрепен от 10-годишна гаранция. Може да се похвали с иновативни функции като сензор за натоварване, който увеличава максимално всяко натоварване, за да намали водата и също така да спести време. Пералнята Electrolux 10 kg също е направена с мисъл за удобството и е оборудвана с 15 програми за пране (плюс екстри с приложението Electrolux Life), включително одобрената от Woolmark програма, плюс функцията Vapor Refresh, така че няма да посягате трескаво за гладете след всяко пране. Моделът може да се похвали и с ниско ниво на шум от 49dB.

Тя споделя някои общи характеристики с модела от 7,5 kg по-горе, като Time Manager, Jetsystem, EcoInverter и бутон Add Clothes. Няколко допълнителни функции включват:

Сензор за зареждане: LCD дисплей показва действителното тегло на зареждането и дава препоръчителна доза препарат.

Светодиодна лампа за барабан: Това помага да сте сигурни, че няма да пропуснете да извадите червения чорап, преди да хвърлите куп бели.

Програма „MyFavourite“ : Позволява ви да запазите най-често използваната програма и да я „бързо наберете“ с един бутон.

UltraMix : Предварително смесва вода и препарат за „увеличаване на почистващата сила“ при по-ниска температура.

Освен тези характеристики, пералните машини на Electrolux – включително този модел от 10 kg – като цяло са изключително ефективни. По отношение на оценките за вода и енергия очаквайте машините му да получат четири или повече звезди. Тази машина с голям капацитет получи 4,5 звезди за водна ефективност (WELS рейтинг), плюс пет звезди за енергийна ефективност и консумира 86 L вода на цикъл. Горни товарачи с подобен капацитет могат да използват до двойно това количество!

Перални сушилни Electrolux

Electrolux 10 кг/6 кг пералня със сушилня с предно зареждане Combo

Electrolux също ви покрива, ако пространството и/или удобството са проблем, със своите две перални със сушилни . Предлагат се с капацитет (пералня/сушилня):

8 кг/4,5 кг към пералня със сушилня UltimateCare 500 с UltraMix (EWW8024Q5WB) – $1449 RRP*

10 кг/6 кг UltimateCare 700 пералня със сушилня Combo със SensorWash (EWW1042R7WB) – $1899 RRP*

Въпреки че тези цени изглеждат високи, имайте предвид, че получавате два уреда в един. Въпреки че капацитетът за сушене е сравнително малък, не можете да отречете удобството да имате всичко в една опаковка. Няма да правите компромис и с функциите, тъй като списъкът включва Jetsystem, множество програми, сензори за вода и същите рейтинги за вода. Имайте предвид обаче, че комбинациите от пералня със сушилня са най-подходящи за малки домакинства, където купчините пране са сравнително скромни. Ако сте домакинство от четирима или петима души, може да се окажете в ситуация, в която никога да не го изключвате!

Енергийните оценки са малко по-високи, като моделът 8 kg/4,5 kg консумира 311 kW годишно – което е с 97 kW повече от по-големия модел 10/6 kg от 2020 г. Водните оценки все още са звездни – моделът 8 kg/4,5 kg използва 79 L на цикъл, печелейки 4 звезди за вода по WELS, докато моделът 10 kg/6 kg използва 83 L на цикъл, печелейки 4,5 WELS оценка за вода. Друг основен бонус е, че можете също да добавите дрехи по средата на цикъла. Когато всичко е казано и направено обаче, може би това, което има най-голямо значение, е вашият джоб на бедрата. Заслужават ли си парите пералните Electrolux? Бихме казали така.

Добра идея ли е да купя пералня Electrolux?

Пералните машини на Electrolux са много жизнеспособна опция за много българи. Въпреки че не са толкова евтини, колкото например пералня Star-Light, много от моделите на шведската марка съперничат на немските гиганти Bosch и Miele по отношение на техните характеристики и ефективност. Моделите на Electrolux също струват около половината от цената.

Освен преместването на производството в чужбина, трудно е да се каже лоша дума за Electrolux. Неговите предни товарачи често постигат четири или пет звезди за водна и енергийна ефективност, като същевременно разполагат с много функции, които правят прането на дрехите ви по-малко болезнено. Неговите модели също така разполагат с набор от функции, които няма да развалят вашите тъкани и някои опции за интелигентен цикъл за домакинствата с бедно време. Electrolux също няма да разбие напълно банката – с много модели на цени между 900 и 2500лв. Като цяло, Electrolux отговаря на много изисквания, но бъдете отворени и вижте какво друго можете да получите срещу парите си, преди да се потопите.

Peralni.bg
Logo