Как се използва пералня с горно зареждане

пералня с горно зареждане

Пералните машини с горно зареждане имат някои разлики с т.нар. стандартни перални, които се зареждат отпред. Като за начало те са по-лесни за зареждане – без клякане пред или навеждане към вратата на пералнята. Но те също така се нуждаят от различни грижи. И така, как можете да извлечете максимума от вашата пералня с горно зареждане?

На пръв поглед пералнята с горно зареждане изглежда много по-малко сложна от тази с предно, и обикновено има по-малко копчета и бутони. И все пак има някои недостатъци. Върху нея не можеш да сложиш нищо, например. За да разберете как да я използвате правилно, следвайте простите стъпки по-долу.

Използване на пералня за горно отваряне:

1. Добавете вашия перилен препарат

Важно е първо да добавите перилен препарат в пералнята, особено когато използвате Ariel All-in-1 PODS . Те трябва да се поставят първо в празния барабан, близо до източника на вода, за да се разтворят точно в началото на прането. За повече съвети за дозиране вижте нашата статия за лесно дозиране.

2. Добавете дрехите си отгоре

Внимавайте да не претоварите пералнята с горно зареждане. При твърде много дрехи водата може да не достигнат до всички, оставяйки петна и несъвършено изпиране.

3. Изберете цикъла според етикетите за грижа за тъканите

Винаги следвайте какво пише на етикетите на вашите дрехи. Ако се съмнявате, изберете по-студена настройка, качествените препарати са проектирани да се разтварят както в гореща, така и в студена вода. Ако видите признаци, с които не сте запознати, вижте нашето ръководство за етикети за грижа за тъканите .

4. Разтоварете веднага

Колкото по-бързо разтоварите дрехите си, толкова по-свежи ще бъдат те. Винаги изваждайте незабавно чистото си пране за максимална свежест – или поне в рамките на 2 часа след края на цикъла.

Но да знаете как да извлечете максимума от вашата пералня с горно зареждане е само началото, за да направите процеса на пране много по-добър. За да изперете любимите си неща по правилния начин, ще трябва да разбирате етикетите за грижа за тъканите и винаги да измервате правилната доза за вашето пране.

Peralni.bg
Logo